Marleen Bos, tekstschrijver, schrijfdocent en initiatiefnemer van De keuken van Vlaardingen

Het lampje in het logo van Enno is heel goed gekozen. Want, goed in verzinnen van oplossingen voor uiteenlopende situaties, maar voor mij vooral een altijd goed gehumeurde rechterhand die alles in de gaten heeft en houdt, voor wie geen taak te veel is en die naast oplossingen, sfeer en humor brengt in elk team.
Wim Staessens, toen programmamanager bij KADE40, tipte mij Enno te vragen voor de productie van De keuken van Vlaardingen. De keukens zijn onregelmatig, maar voor meedenken en mee-eten weten we elkaar ook tussendoor te vinden.

Mirjam Koen, regisseur O.T. Theater

Enno Lobo is een duizendpoot en weet altijd een positieve sfeer te scheppen.
Hij is creatief in het (mee) denken in oplossingen en is een held in het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Manon de Bie, B Cooking

Catering doen met Enno is een feest. Hij heeft leuke, creatieve ideeën voor gerechten en is praktisch en pragmatisch met het uitwerken ervan. Samen werken aan een cateringopdracht loopt altijd gesmeerd. Wie doet wat? Dat wijst zichzelf bijna vanzelf, mede omdat hij een goed overzicht heeft van de opdracht en de situatie. Goed ingewerkt zijn op elkaar zorgt voor een goede, prettige samenwerking waarbij natuurlijk kwaliteit en goede smaak voorop staat. Iets waar we beiden naar streven, naast creativiteit. Enno gaat voor lekkere gerechten, met goede ingrediënten, smaakvol, passend bij de gelegenheid en een lust om te zien.

Corry Prinsen, zakelijk leider O.T. Theater

Enno heb ik leren kennen als een enthousiaste medewerker, altijd goedgehumeurd en ongelofelijk flexibel in het werk.
Dat gold niet alleen voor de diversiteit aan productie opdrachten die inherent zijn aan het maken van theater, maar ook voor de tijden waarop die moesten worden uitgevoerd.
Lange werkdagen waren geen uitzondering.
Daarnaast was hij was ook een buitengewoon gastheer voor het publiek dat naar het O.T. Theater aan de Mullerpier kwam.

Tom Struyf, acteur O.T. Theater

Tussen 2005 en 2011 heb ik bij Onafhankelijk Toneel in Rotterdam in tal van theatervoorstellingen gespeeld waarvoor Enno de productieleiding op zich nam. Maar dat was niet alles: Enno was allround inzetbaar en immer aanwezig. En dat was een feest, altijd. Enno is een productieleider met veel surplussen: niet alleen is alles tot in de puntjes geregeld, maar je kunt bij hem met werkelijk elke vraag en elk probleem terecht. Hij heeft tonnen ervaring, is enthousiast, warm en lief en werkt met hart en ziel voor de zaak. Je bent gek als je niet met Enno Lobo in zee gaat.

Alphons Verhallen, hoofd techniek O.T. Theater

Enno heb ik bij het O.T. Theater als een zeer prettige collega ervaren. Hij is zich erg bewust van mensen om hem heen en zorgt als productieleider goed voor ze. Enno is flexibel en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarbij is hij ook nog eens kostenbewust. Juist in het persoonlijke contact ligt zijn kracht. Hij heeft zowel oog voor de ervaring van de klant als van de medewerkers en weet hier goed de balans in aan te geven. Enno heeft grote opera’s geproduceerd waarbij er meer dan 100 medewerkers waren. Maar ook solo voorstellingen, waar juist die ene kwetsbare persoon op het toneel staat. Enno kan beide perfect ondersteunen en geeft hierdoor een meerwaarde aan de uitvoering. Hiernaast verzorgt hij ook nog ongemerkt alle praktische zaken die je van een productieleider verwacht.

Colin Huizing, conservator Stedelijk Museum Schiedam

Enno is de verpersoonlijking van gastvrijheid en positieve spirit. Niet alleen voor de gasten, maar ook voor zijn collega’s. Gedreven en pro-actief maakt hij elk evenement tot een compleet feest waar iedereen het naar zijn zin heeft.

Nicole Theeuwes, adjunct-directeur Stedelijk Museum Schiedam

Enno is een hardwerkende en vrolijke collega, die je met vertrouwen je evenement laat regelen. Voor elke uitdaging verzint hij een passende oplossing. Hij is servicegericht en heeft oog voor details. Hij is altijd vrolijk en werkt met een enorme inzet.

Koos de Jong, zakelijk leider Stedelijk Museum Schiedam

De klik tussen Enno en mij was er, bij het Stedelijk Museum Schiedam, direct. Enno is een heel prettig mens, altijd vrolijk, altijd belangstellend naar zijn collega’s en een echte harde werker. Hij is er altijd voor het museum en doet er alles aan om zijn taken uitstekend uit te voeren. Zijn brede belangstelling en zijn eerdere ervaringen maken hem tot een goede gesprekspartner. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop hij zich manifesteert in ons team. Ik zou hem voor geen goud willen missen.

Wilma Sütö, conservator Stedelijk Museum Schiedam

Enno weet wat gastvrijheid is: hij straalt plezier uit en goeie zin, heel besmettelijk en fijn, als collega kikker je enorm van hem op! Je kunt altijd een beroep op hem doen en zelfs in de grootste drukte van tentoonstellingsopeningen en etentjes wordt elke vraag opgelost zonder problematiseren. Enno is goud waard.